top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIngrid & Peter ten Hove

Met onze blik op geluk...


Op deze vierde adventszondag zie ik op de uiterste bergtop nog het zonnetje schijnen. De schaduw komt snel in deze donkere dagen voor kerst. Begin van de middag schuift de zon achter de bergen en geeft alleen zijn warme licht nog af aan de hoogste toppen om ons heen. Ik schrijf de 'vierde adventszondag' want in Oostenrijk heeft dit een sterke betekenis. De adventperiode begint vier weken voor Kerst, het wil zeggen dat de christenen in deze periode naar het Kerstfeest (Heiligenabend 24 december) toeleven. Men wenst elkaar een fijne eerste, tweede, derde en vierde adventszondag toe. Op iedere adventszondag wordt er vaak een kaarsje afgestoken als symbool van deze nadering naar de Kerst, het feest van het licht.

En licht hebben wij inmiddels zeker! Met de lampjes langs het huis, verlichte hertjes op het balkon en sterren langs de ramen verlichten we bijna de gehele buurt. Het ziet er om ons heen heerlijk sfeervol uit. Het licht in de duisternis geeft hoop op een positievere tijd en vertrouwen op een gelukkige toekomst. De verbouwing nadert voor de eerste fase zijn voltooiing, de foto's van de kamers worden aankomende week gemaakt en op de website geplaatst. We zullen er hard aan moeten trekken om onze droom waar te maken in deze tijd maar we voelen ons gesterkt door de vele reacties, niet alleen van familie en vrienden, maar ook van de inwoners van ons mooie dorp Obervellach en het kleine netwerk wat wij inmiddels hier hebben opgebouwd. Men is blij dat er straks weer wat reuring in het dorp plaatsvindt en er weer een gelegenheid is waar een koffie of wijntje gedronken kan worden. Deze week openen we de Stube om zo bekendheid en natuurlijk inkomsten te verwerven. De schoorsteen moet immers roken. De afgelopen maanden zijn intensief geweest met onze zoektocht door de Oostenrijkse regelgeving, gebruiken en gewoonten. En we zijn er nog niet want veel zaken dienen nog afgehandeld te worden. Maar we passen ons aan aan de natuurlijke relaxtheid en rust in dit land. Het leven is mooi en er komt altijd weer een nieuwe dag. Na deze twee hele drukke maanden zijn we er nu meer dan klaar voor!


We wensen al onze dierbaren een huiselijke Kerst en een gezond en hoopvol 2022 toe !
196 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


rbvdst
rbvdst
Dec 19, 2021

Mooi geschreven weer lieverd. Goed om te lezen dat jullie, ondanks de tegenslagen je zo thuis voelen in Obervellach. Zo thuis, dat je zelfs religieuze gebruiken benoemt☺️. We hopen zo dat deze periode niet te lang gaat duren, zodat iedereen het leven weer kan oppakken. Sterkte en veel liefs, Trix.

PS sinds heel lang kerstavond zonder elkaar..wel wennen hoor❤️😘

Like
bottom of page