top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIngrid & Peter ten Hove

In de herfst van ons leven ...


Op onze leeftijd een B&B beginnen in Oostenrijk; af en toe knijpen we ons zelf ook in de armen. In de herfst van ons leven zijn we, 59 en 53 jaar oud. In Nederland denk je dan al aan je pensioen; aan de laatste jaren van je werkzame leven, aftellen tot je AOW.

Maar wij hebben er voor gekozen de resterende tijd van ons leven af te ronden in een ander land, nl. Karinthië in Oostenrijk. Voor ons het ultieme vakantieland, zowel 's zomers als 's winters. Een omgeving waar we heel gelukkig van worden.


Na een ontroerend afscheid van ons werk, het weemoedig leeghalen van ons huis en het definitief uitschrijven uit Nederland zijn we eerst twee weken gaan relaxen in Andalusië, met drankje en boek langs het zwembad en alles een plaats geven in onze gedachten. Na 1,5 week begon het toch te kriebelen en kwam de volgende stap in zicht. Op 11 oktober was eindelijk de sleuteloverdracht in Oostenrijk en is het fantastisch authenthieke chalet van ons geworden. We zijn blij, heel blij.

En we zijn direct begonnen met alle zaken in Obervellach te regelen, het huis te leren kennen en de verbouwing van onze woonruimte en sfeervolle gastenkamers.


Hartverwarmend ontvangst in Obervellach, veel mensen die ons al kennen omdat het restaurant Almstüberl in wijde omgeving bekend was en nieuwgierig zijn naar wat we ervan gaan maken. We voelen ons na 1,5 week volkomen thuis. Oostenrijkers houden van Hollanders die de taal in de meeste gevallen goed spreken, van aanpakken weten en verstand van zaken hebben.

En veel Hollanders weten het Mölltal in Karinthië te vinden. In Obervellach, in Mallnitz, in Kolbnitz worden pensions, gasthäuser en woonhuizen gekocht en verbouwd. Een Hollandse enclave in een mediterraan landschap. We wensen iedereen veel succes!

En tussen de verbouwingen door zoeken we ook de tijd om onze mooie, nieuwe omgeving te ontdekken. Getuige bovenstaande foto, een prachtig herfstplaatje in het Mölltal, bij Almgasthof Himmelbauer.


Fijne herfst(vakantie) gewenst!


De herfst herinnert ons eraan hoe mooi het kan zijn om los te laten

245 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page