top of page
Search
  • Writer's pictureIngrid & Peter ten Hove

Doen wat je wilt doen...

8 februari was mijn laatste blog, zag ik. En nu is het bijna 8 juli, 5 maanden verder. Maanden van even mijn horecadiploma halen (in het Duits... na 6 weken opleiding )✌, verbouwing voortzetten die nu afgerond is en wat zijn we trots op het resultaat!! (check de nieuwe foto's onder Kamers), toch maar instappen op Booking en direct die avond de eerste gasten uit Tsjechië ontvangen, openingstijden verruimen en juist op maandag open zijn want dan hebben er zovelen in de buurt 'Ruhetag', sterfgeval van Peet's lieve stiefvader Piet en veel, veel gasten met ontzettend leuke, verrassende ontmoetingen en gesprekken. Zoals die Duitser, arts van beroep, die er een jaar tussen uit trekt en inmiddels 3700 km via Griekenland en Italië heeft gefietst....op een fiets zónder ondersteuning 😜... of dat stel uit Letland (voorkeurstaal Russisch 😂) met grote Harley-Davidson op aanhanger bij zich die een nacht boeken, de kamer zien en direct nog een nacht bijboeken... of de fietster die natgeregend een 'heiße Schoko' bestelt en deze 'lebensrettend' noemt en zicht- en hoorbaar geniet of de man die om 20.30 uur vertwijfeld en werkelijk tot op zijn huid nat bij de bar vraagt of wij nog een kamer hebben en dolblij is met de eenpersoonskamer met wastafel en comfortabel bed. Wat fijn om mensen te plezieren en een moment in hun vakantie of doorreis mee te maken.

We doen wat we willen doen en we doen het voor onszelf.

En dan komt er een moment dat er een dierbare in Nederland overlijdt, een grote vriend, bijzonder man en partner van Peter's moeder die de strijd tegen kanker heeft moeten opgeven. Wat zullen we Piet gaan missen maar hoe blij zijn we dat hij in september vorig jaar nog mee geweest is met de verhuizing en zijn goede adviezen bij ons achtergelaten heeft. Gelukkig heeft hij de meeste van onze vorderingen nog meegekregen én goedgekeurd. Hij heeft een belangrijke plaats in ons leven ingenomen en die raakt hij nooit meer kwijt. Met hem in mooie herinneringen gaan we verder op ons pad, de zomer tegemoet die hier nu losbarst. Leef je mooiste leven NU!!


Piet Nagtzaam - 10 oktober 1945 - 31 mei 2022
Dat waar we veel van hebben genoten, kunnen we nooit kwijtraken. Alles waar we veel van houden, wordt namelijk een deel van onszelf... 💕







281 views1 comment
bottom of page